Lionsclub Westerbork schenkt zonnepanelen voor Hertenkamp

Lionsclub Westerbork schenkt zonnepanelen voor de stroomvoorziening van het Hertenkamp in Westerbork

Stichting Hertenkamp  krijgt geen stroom meer van de gemeente en daarom was er behoefte aan een oplossing voor de stroomvoorziening van de werkschuur aldus Peter Kort voorzitter van het Hertenkamp. Lionsclub Westerbork steunt dit goede initiatief omdat veel mensen genieten van dit prachtige dierenpark in het Padenbos. Het zal toch jammer zijn als dit ook nog zal verdwijnen zegt Martijn van Middelkoop van de Lionsclub Westerbork. Deze initiatieven die door vele vrijwilligers worden ondersteund moeten worden blijven behouden, en daarom vonden wij dit een goed doel voor de samenleving van Westerbork en omgeving.

Heeft u ook een lokaal goed doel ? laat het ons weten stuur dan een mail na onze Lionsclub  westerbork@lions.nl

Al sinds jaar en dag bevindt zich in het Padenbos een hertenkamp. Welke Börker heeft er geen eendjes gevoerd? Toch is dit niet altijd zo geweest.

Aan het einde van de jaren vijftig werd door de toenmalige VVV het plan opgevat om een hertenkamp aan te leggen, om Westerbork zo aantrekkelijker te maken voor toeristen. Een hertenkamp was in die tijd nog een echte bezienswaardigheid.

Nadat begin jaren zestig de aanleg een feit was, kwamen vele mensen een kijkje nemen. Het onderhoud en verzorging van de dieren kwamen beurtelings voor rekening van de toenmalige gemeente Westerbork en de VVV Westerbork.

Anno 2016 zorgt de Stichting Hertenkamp voor de verzorging van de dieren en kunnen Börkers er nog steeds de eendjes voeren.bronvermelding: Historische vereniging Westerbork